Skoči na glavni sadržaj »

Vaša košarica je prazna

Uvjeti kupovine


Uvjeti kupovine


www.bravo24.com (skraćeno: bravo24) je web trgovina u vlasništvu tvrtke Helicom d.o.o. Naš osnovni cilj je kupcima povoljno ponuditi veliki izbor kvalitetnih proizvoda iz svih kategorija - 24 sata dnevno - 365 dana u godini - lako, brzo, sigurno.

Korištenjem web trgovine bravo24  automatski prihvaćate sva sljedeća pravila i uvjete.  Molimo Vas da prije korištenja web trgovine pažljivo pročitate ove upute.

Pravo korištenja


Web trgovinu bravo24 možete koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakve naknade za korištenje. Nije dozvoljena razmjena materijala s ovih stranica u bilo kojem obliku, kao ni njihova reprodukcija, javno korištenje ili distribucija bez prethodnog pismenog odobrenja od strane Helicom d.o.o.

Usluge web trgovine možete koristiti kao neregistrirani kupac (gost) ili kao registrirani kupac tj. nakon registracije popunjavanjem za to određenih formulara. Polja koja su označena kao obavezna moraju biti popunjena da bi se mogla izvršiti registracija.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, maloljetne i potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Ispravnost podataka i informacija


Odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije snosi kupac tj. korisnik. Ovi uvjeti utvrđuju postupak naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda ponuđenih na našim stranicama.

Helicom d.o.o. ulaže velik napor da točno prikaže sve proizvode iz ponude i nastoji prije objave na bravo24 provjeriti sve informacije o proizvodima, ali i pored toga postoji nenamjerna mogućnost pogreške u objavi podataka te ne možemo jamčiti da su objavljeni podaci kompletni i bez pogrešaka.

Prikazane slike proizvoda ponekad su samo informativnog karaktera te postoji mogućnost da će proizvod u stvarnosti izgledati drugačije, iz tog razloga Vas želimo upozoriti da ne uvažavamo reklamacije na osnovi različitosti slike i kupljenog proizvoda.

Sve cijene izražene su u kunama i Helicom d.o.o. ima pravo na njihovu izmjenu bez prethodne najave.

Dostava i isporuka


Isporuka proizvoda ograničena na Republiku Hrvatsku i narudžbe ćemo za sada primati isključivo za adrese u Republici Hrvatskoj. Isporuku robe po primitku potvrde o izvršenoj uplati vršimo putem vlastite dostave ili putem registriranih kurirskih službi u Hrvatskoj (Hrvatska pošta, HP-Express, Overseas itd.).

Dostava je besplatna za područje Republike Hrvatske za narudžbe od 500 kn ili više. Izuzetak su proizvodi s velikom masom ili volumenom, osim ako njihova pojedinačna vrijednost prelazi 4.000 kn. Kod takvih proizvoda je u detaljnom opisu istaknuto izuzeće od besplatne dostave i za njih se plaća dostava prema trenutnom cjeniku ovlaštenih tvrtki za dostavu.

Nakon provedene uplate kupac može podići robu i osobno na našoj lokaciji.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja na proizvodima ili pošiljci, prijaviti ih osobi koja je izvršila dostavu, te odbiti primiti oštećene proizvode tj. pošiljku.

Privatnost i sigurnost


Helicom d.o.o. se obavezuje da će privatnost svih naših kupaca na bravo24 biti u potpunosti sačuvana.

U procesu registracije ili kupnje, prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima i informiramo ih o načinu njihova korištenja. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju u kriptiranom obliku i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposlenici Helicom d.o.o. odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Helicom d.o.o. ne prodaje, ne trguje niti iznajmljuje Vaše osobne podatke trećim osobama! Zaposlenici Helicom d.o.o. nemaju uvid u brojeve kreditnih kartica.

Plaćanje na našim web stranicama je sigurno! Koristimo PencePay Payment Gateway servis za Internet naplatu (https://www.pencepay.com/naslovnica/), koji koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba, kao što je sigurnosni protokol Secure Socket Layer (SSL) s najmanje 128-bitnom enkripcijom podataka, te druge tehnologije i sigurnosne procedure po najvišim standardima. Pristup stranicama za plaćanje na bravo24 je također osiguran istim sigurnosnim komponentama.

Razmjena osjetljivih podataka izmedu sustava koji obavlja online plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja se korištenjem virtualne privatne mreže (VPN) koja je potpuno zastićena od neautoriziranog pristupa. Osjetljivi podaci o vasoj kreditnoj kartici dostavljaju se online izravno autorizacijskom centru u kriptiranom obliku.

Da je izmedu vašeg računala i poslužitelja uspostavljena sigurna komunikacija,možete znati po tome što će se u dnu vašeg Internet preglednika pojaviti mala ikona u obliku lokota dok će se prefiks adrese ove web stranice pretvoriti iz http:// u https:// . Ako strelicu miša dovedete iznad lokota, pojavit će se natpis "SSL Secured", te razina enkripcije koja se koristi (128-bitna).

Jamstvo, povrati i zamjena robe


Proizvodi ponuđeni u web trgovini bravo24 imaju određeno jamstvo. Jamstveni rok počinje teći sa danom isporuke, koji je naznačen na računu i jamstvenoj izjavi. Prava iz jamstvenog lista kupac može ostvariti ukoliko se pridržavao priloženih naputaka o uporabi proizvoda.

U jamstvenom roku kvarove smije popravljati jedino ovlašteni servis.

Prava iz jamstva ostvaruju se kod ovlaštenih servisa odnosno uvoznika pojedinih proizvoda uz predočenje računa od Helicom d.o.o. i jamstvenog lista koji izdaje ovlašteni uvoznik pojedinog proizvoda, međutim, ukoliko kupac reklamira proizvod u roku od 8 dana od dana preuzimanja, prava iz jamstva može ostvariti i direktno kod prodavača (Helicom d.o.o.). Troškove i rizik dopreme u servis snosi kupac. U slučaju da kupac na servis pošalje proizvod koji je ispravan tj. koji radi sukladno tehničkom opisu i naputku o uporabi kupcu ćemo zaračunati pregled i testiranje proizvoda, te troškove dostave. Reklamirani proizvod mora biti upakiran u originalnu ambalažu s kompletnim priborom i s kratkim opisom kvara.

Ako popravak traje dulje od 10 dana, jamstvo se produljuje za duljinu trajanja popravka. U slučaju da kvar u jamstvenom roku nije otklonjen u roku od 45 dana od zaprimanja proizvoda na servis, a proizvod nije poslan na popravak dobavljaču, Helicom d.o.o. se obvezuje da će isti zamijeniti drugim ili će kupcu biti vraćen iznos u visini trenutne tržišne vrijednosti istog ili sličnog/boljeg proizvoda.

JAMSTVO NE UKLJUČUJE:
- programsku opremu koja dolazi u kompletu sa proizvodom (samo je ponekim proizvodima pridružena programska oprema)
- kvarove nastale nepravilnim rukovanjem
- kvarove nastale zbog istrošenosti uređaja ili njegovih dijelova
- kvarove nastale utjecajem okoline nepodesne za rad uređaja
- rad pod prevelikim naponom ili kvarove nastale zbog neispravne električne instalacije
- kvarove nastale elementarnom nepogodom ili višom silom (požar, poplava, potres,...)
- baterije ili kvarove nastale curenjem baterija (odnosi se na baterije koje su sastavni dio kupljenog proizvoda)
- mehanička oštećenja ili kvarove nastale zbog mehaničkih oštećenja, pada i sl.
- kompatibilnost među komponentama, osim ako nisu kupljene kod Helicom d.o.o. i ako je za njih dobivena usmena ili pismena suglasnost o kompatibilnosti

JAMSTVO PRESTAJE U SLUČAJU:
- dogradnje, pregradnje ili prespajanja bez pismene suglasnosti Helicom d.o.o.
- ako je proizvod popravljan ili otvaran od strane neovlaštenih osoba
- korištenja proizvoda u namjenu za koju nisu predviđeni
- ako je proizvod došao oštećen u servis zbog neprimjerenog pakiranja

Kupac ima pravo na povrat proizvoda koji mu je poslan greškom ili proizvoda koji su oštećeni, a oštećenje nije nastalo prilikom transporta i to u roku od 2 radna dana po primitku pošiljke.
Helicom d.o.o. odobrit će povrat proizvoda u dogovoru sa kupcem (e-mail, telefon), te će kupcu poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova.

Kupac je dužan eventualnu reklamaciju uputiti putem e-maila ili telefonom na bravo24 ( podaci u kontaktu) u roku od 2 radna dana nakon primitka pošiljke.
Naknadne reklamacije neće se uvažavati.

Reklamacija se ne priznaje ukoliko je kupac naručio krivi proizvod ili mu se naručeni proizvod ne sviđa.

Jamstvo za proizvode na akciji s popustom od 25% ili više je skraćeno na 50% trajanja redovnog jamstva.
Jamstvo za proizvode na akciji s popustom od 50% ili više je skraćeno na 25% trajanja redovnog jamstva.

Naručivanje


Helicom d.o.o. se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode prema uvjetima koje je kupac dobio preko na web trgovini bravo24. a za te proizvode je izvršeno plaćanje jednim od mogućih oblika plaćanja.

Ukoliko Helicom d.o.o. nije u mogućnosti dostaviti sve naručene proizvode kontaktirat će kupca i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda. Ostali naručeni proizvodi biti će isporučeni.

U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda i dogovora sa kupcem izvršit ćemo povrat sredstava.

Načini plaćanja


1. KREDITNIM KARTICAMA - ONLINE (Visa, MasterCard, American Express):

Visa      Master Card      American Express      

Autorizacija kreditnim karticama odvija se online u stvarnom vremenu. U roku nekoliko sekundi nakon što potvrdite narudžbu, dobit ćete obavijest na ekranu da je narudžba zaprimljena. Također, obavijest o zaprimljenoj narudžbi stići će vam putem emaila, zajedno sa ostalim uputama - ovisno o odabranim opcijama kupnje.

PencePay Payment Gateway


2. OPĆOM UPLATNICOM, VIRMANOM, NOVČANOM DOZNAKOM

Ponuda je neobvezujuća za kupca. Plaćanjem ponude smatra se da je kupac prihvatio ponudu. Plaćanje se može izvršiti uplatom u banci, pošti ili internet bankarstvom na naš žiro račun: 2500009-1101338257. Ponuda vrijedi do datuma naznačenog na valuti ponude.

Za izradu ponude kupac je dužan dati podatke o naručitelju i mjestu isporuke, te kontakt telefon radi dostave.

Ponuda je plaćena kada su novčana sredstva registrirana na transakcijskom računu Helicom d.o.o.

Pregled narudžbi


Kupac koji je registriran na bravo24 web trgovini može u bilo kojem trenutku pregledati povijest svojih narudžbi, status tekuće narudžbe kao i ostle podatke vezane uz kupovanje na bravo24.

Ažuriranje korisničkog računa


U bilo kojem trenutku možete pregledati ili ažurirati osobne podatke koje ste upisali prilikom kreiranja korisničkog računa. Potrebno je kliknuti na Moj profil i upisati korisničko ime i lozinku.
Kao posebnu pogodnost predvidjeli smo mogućnost unosa više adresa te je tako moguće odrediti različitu adresu dostave robe (npr. kupili ste poklon nekome i želite da ga mi za Vas dostavimo) od adrese ispostave računa.


Uspješnu kupovinu želi Vam ...

Helicom d.o.o.

Helicom d.o.o.
Ivane Brlić Mažuranić 72
10000 Zagreb
OIB: 60342713350
e-mail adrese:
   veleprodaja: prodaja@helicom.hr
   web prodaja: prodaja@bravo24.com
   informacije: info@bravo24.com
tel: 01/6556-373
fax: 01/6590-005